Kanton Sarajevo izdvaja 200.000 KM za Skenderiju

Radiosarajevo.ba
Kanton Sarajevo izdvaja 200.000 KM za Skenderiju


Vlada Kantona Sarajevo podijelit će 200.000 KM za obnovu prostora KJP Centar Skenderija i za izmirivanje dugova prema radnicima tog centra, istaknuto je tokom današnjeg sastanka ministra privrede Kantona Sarajevo Emira Hrenovice s predstavnicima Sindikata uposlenika KJP Centar Skenderija, javila je Fena.

Radnici Centra Skenderija imaju problema sa zaostacima, trenutno im se duguje sedam plaća, od toga tri tekuće i četiri koje su sumirane iz razlika za 2011. i 2012. godinu.

Pored odobrenih sredstava koja će biti izdvojena iz budžeta, Hrenovica je najavio da će na sljedećoj sjednici Vlade biti usvojen prijedlog od 900.000 KM  i da će ta sredstva biti razvrstana na tri dijela, od čega će prvi dio od 300.000 KM biti izdvojen kao pomoć za sajmove.

Najavljen sastanak s investitorima

Također, Hrenovica je najavio i sastanak s investitorima koji su izrazili želju da od jednog segmenta Skenderije naprave "hotel i sve ono što ide uz hotelijerstvo".

Skupština Centra se promijenila i svedena je na tri člana, koja, kako je navedeno na sastanku, kvalitetnije obavlja  poslove.

Skupština i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo imaju kontakt dva puta sedmično, a rečeno je da je Ministarstvo prvi put poslije dvije godine dobilo izvještaj o radu tog tijela.

"Centar Skenderija je u sličnoj situaciji kao GRAS", kazao je Hrenovica, posebno naglašavajući da nije zadužen i da neće otići u stečaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak