Kanton nema para za popravak pruge u centru grada

Radiosarajevo.ba

Kako je portal Radiosarajevo.ba pisao prije više od godinu dana, oštećenja tramvajske pruge u samom centru grada od 'S' krivine kod Filozofskog fakulteta do stanice na Marijin Dvoru ne otežavaju samo tramvajski saobraćaj, nego i vožnju automobilom.

Iako je obnova ove dionice, duge jednu stanicu, najavljena još u jesen 2012. godine, to se nije dogodilo. Od tada su se promijenili ministri u Vladi Kantona Sarajevo, ali je situacija ostala ista.

"Problem nije samo na toj dionici. Potrebni su radovi na većinskom dijelu pruge. To, ipak, zahtjeva velika novčana sredstva koja Kanton u ovom trenutku nema. Za tu dionicu, ali i mnoge druge, planirali smo se obratiti Evropskoj banci za obnovu i razvoju (EBRD), jer sami, u ovom trenutku ne možemo pokriti troškove", rekao je za portal Radiosarajevo.ba ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica.


Podsjećamo da rekonstrukcija ovog dijela pruge nije bila dio projekta saniranja tramvajske trase koji je rađen od aprila do juna prošle godine, ali je obnova ovog dijela neophodna.

"Mi smo izdvojili dio sredstava za obnovu najkritičnijeg dijela te dionice, odnosno takozvane 'S' krivine kod Filozofskog fakulteta", rekao nam je Bubica koji nije mogao reći kada će se tačno krenuti u realizaciju ovog projekta, ali se pretpostavlja da će početi na jesen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak