Kanton bi uskoro mogao ukloniti nelegalne taksiste

Radiosarajevo.ba
Kanton bi uskoro mogao ukloniti nelegalne taksiste

Ukoliko ugovori o obavljanju taksi djelatnosti budu nevažeći, slijedi uklanjanje nelegalnih taksista, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo. 

Ovo će ministarstvo danas od Kantonalnog Tužilaštva zatražiti stav i ocjenu legalnosti ugovora o pružanju usluga rent-a-car djelatnosti za firme za koje se sumnja da obavljaju nelegalnu taksi djelatnost. 

Kako je rečeno, ukoliko budu potvrđeni navodi o nelegalnosti i nevaženju ovih ugovora, odmah po dobijanju stava Tužilaštva Ministarstvo će zajedno sa nadležnom inspekcijom početi sa uklanjanjem nelegalnih taksista sa ulica Kantona. 

Ovo je danas zaključeno na sastanku premijera Kantona Sarajevo Suada Zeljkovića i ministra saobraćaja u Vladi Kantona Jusufa Bubice sa predstavnicima Federalne uprave za inspekcijske poslove, Općinskog suda Sarajevo, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

Povod sastanku bili su sve jači protesti i upozoravanja da rent-a-car vozila koja obavljaju taksi djelatnost rade nelegalno i da ugovori koji im to omogućavaju nisu u skladu sa propisima i uslovima obavaljanja pružanja taksi usluga. Upravo zato se zatražio i zvaničan stav Tužilaštva KS o spomenutim ugovorima, nakon čega će biti poduzete sve potrebne radnje kako bi ova oblast bila zaštićena od protuzakonitog djelovanja.

"U potpunosti smo spremni da, ukoliko Tužilaštvo KS potvrdi naše sumnje o nelegalnosti Ugovora o pružanju usluga rent-a-car-a, taksi djelatnost vratimo u zakonske okvire. Nadamo se da nećemo dugo čekati na odgovor Tužilaštva", naglasio je ministar Bubica nakon današnjeg sastanka u Kantonu Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak