Kamerni teatar 55 obilježava 60 godina postojanja

Radiosarajevo.ba
Kamerni teatar 55 obilježava 60 godina postojanja

U Kamernom teatru 55 u toku su pripreme za proslavu 60 godina od osnivanja Teatra te će stoga u sklopu proslave na dan osnivanja Teatra, 7. marta biti otvorena izložba u saradnji s Muzejom književnosti, kao i premijerno izvedena predstava Teferič, kojom će biti obilježeno i 90 godina od rođenja Derviša Sušića.

Predstavu je prema tekstu Sušića režirao Aleš Kurt. U predstavi igraju Mirsad Tuka, Muhamed Hadžović, Aida Bukva, Dragan Jovičić, Amar Selimović, Radojica Čolović, Sabina Bambur, Boris Ler, Senad Alihodžić, Sabit Sejdinović i Vanesa Glođo.

Kamerni teatar 55 je ponosan što ima priliku postaviti još jedan kvalitetan i aktuelan tekst, kojim nakon šest decenija postojanja potvrđuje kontinuitet u kvalitetu izbora autora, glumaca, reditelja i ostalih saradnika zbog čega je prepoznatljiv i cijenjen, ne samo u BiH nego i u regiji, drugim državama Evrope i šire, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak