Kakva će biti kazna za nasilnice iz tuzlanske škole?

Radiosarajevo.ba
Kakva će biti kazna za nasilnice iz tuzlanske škole?

Direktor Mješovite srednje škole iz Tuzle, Nesib Hasanović najavio je da će danas Nastavničko vijeće odlučivati o kazni za tri učenice koje su prošle sedmice pretukle djevojku koja također pohađa ovu školu. Kao kazna je moguće i isključenje iz škole jer kao osobe starije od 16 godina, one podliježu disciplinskoj odgovornosti, pišeTIP.ba.

Tuzla: Tri učenice pretukle kolegicu (VIDEO)

Snimak šokantnog i uznemirujućeg međuvršnjačkog nasilja brzo se proširio bh. medijima, ali i regijom. Podsjećamo, na snimci su glavne akterice učenice pomenute srednje škole.

Vidi se kako djevojke nakon kraće prepirke izvode jednu učenicu iz škole, a potom je iza obližnje zgrade brutalno pretuku. U jednom trenutku jedna od učenica makazama je odsjekla kosu žrtvi, a zatim su njih tri fizički nasrnule na nju.

Nakon što su je oborile na zemlju udarale su je nogama. Incident je posmatrala grupa učenika od kojih su pojedini sve i snimali mobilnim telefonima. I službenici policije su zaprimili pomenuti video snimak i poduzeti će potrebne mjere koje su njihovoj nadležnosti. Akterke će biti saslušane u MUP-u TK zajedno sa roditeljima, a o svemu će biti obaviješten tužilac za maloljetnike Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Direktor Hasanović je u ponedjeljak kazao da nijedan razlog ne opravdava ovakav incident i sramotno ponašanje učenica. Kao uzrok incidenta najvjerovatnije je bila određena ‘Facebook’ rasprava između djevojaka.

Jedna od nasilnica kćerka policajca; otac: 'Ne mogu joj ništa'

Amela i Halid Gavranović iz Tuzle, roditelji pretučene učenice Mješovite srednje škole iz Tuzle najavili su da će podnijeti privatne tužbe protiv djevojaka koje su brutalno pretukle njihovu kćerku.

Autori videa javnosti su još uvijek nepoznati, a postavlja se pitanje da li će i oni biti kažnjeni zbog sudjelovanja u maltretiranju bez poduzimanja konkretnih mjera sprječavanja nasilnica. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak