Skup u Sarajevu: Kako tehnologija može pomoći u sprječavanju nasilja nad ženama?

1
Radiosarajevo.ba

Inženjerska komora Federacije Bosne i Hercegovine (IKFBiH) organizirala je u srijedu, 13. decembra, radionicu pod nazivom Informacijsko-komunikacijske tehnologije u sprječavanju najtežih oblika nasilja nad ženama. 

Cilj radionice bio je da se preporuči mapa puta za realizaciju tehničkog rješenja sprječavanja nasilja nad ženama sagledavajući postojeće pravne i proceduralne mogućnosti i ograničenje.

Radionica se održala u prostorijama Gospodarske komore Federacije BiH, a imala je bogat program koji je otvorila predsjednica IKFBiH dr. Sanela Klarić sa dopredsjednikom EAT sekcije (Matična sekcija Inženjera elektronike, automatike i telekomunikacija) dr. Igorom Jurčićem.

Švicarska je pobjednik Eurosonga 2024!

Viši inspektor Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Saša Petrović pričao je o svom i iskustvu svojih kolega u primjeni tehnologije u policijskim istragama, nakon čega je menadžerica Sigurne kuće Sarajevo Mubera Hodžić-Lemeš objasnila koji su primarni ciljevi u pružanju sigurnosti ugroženim ženama.

Predsjednik EAT sekcije dr. Edvin Škaljo prezentirao je potencijalna tehnička rješenja u sprječavanju težih oblika nasilja nad ženama.

Prisutni su imali priliku diskutirati o saslušanom, kao i doći do određenih zaključaka uz pomoć glavnih govornika na radionici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak