Kako je putovati do Jadrana preko Kupresa: Čitatelj portala Radiosarajevo.ba je odlučio saznati

Radiosarajevo.ba

Za one koji putuju na Jadran, a to je, vjerujemo, većina bosanskohercegovačkih građana, najčešći izbor puta je prema graničnom prijelazu u Doljanima prema Metkoviću.

Ipak, ukoliko biste željeli izbjeći gužve, a pritom i upoznati svoju domovinu, savjetovali smo vam drugu rutu kojom biste izašli do Splita, a možete doći i do Makarske, Tučepa, Graca...

To je vrlo interesantna ruta. A koliko interesantna - otkrio je čitatelj portala Radiosarajevo.ba Mersad Buharalija koji je odlučio poslušati naš savjet i krenuo na svoj odmor baš ovim putem.

Dakle, ruta bi išla ovako: Sarajevo - Lašva - Vitez - Novi Travnik - Rostovo - Bugojno - Kupres - Livno - Prolog - Sinj - Split... 

Loading...


Šta je to što možete vidjeti u ovom dijelu zemlje - saznajte ovdje.

"Zaputili smo se na Jadran preko Rostova, Kupresa, Livna... Moram vam reći da put odličan, da smo zaista uživali u vožnji. Nije bilo ni traga gužvi.

Priroda je predivna, zelenilo posvuda, svašta se može vidjeti i fotografirati. Nismo se pokajali što smo odabrali ovu rutu", poručio je naš čitatelj Buharalija.

Mersad nam je poslao i nekoliko fotografija na putu od Kupresa do granice. Pogledajte šta je zabilježio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak