Kako izgledaju pravila odijevanja za banjalučki 'Bečki bal'

Radiosarajevo.ba
Kako izgledaju pravila odijevanja za banjalučki 'Bečki bal'

Zanimljive vijesti stižu iz grada na Vrbasu - prvi banjalučki "Bečki bal" održat će se 14. februara u Kristalnoj dvorani hotela Bosna. 

Na Bečkom balu očekuje se dolazak gostiju iz svijeta diplomatije, ekonomije, medija, politike, kulture "iz Republike Srpske i Austrije", kažu organizatori, a ulaznicu će moći priuštiti samo najimućniji, s obzirom na to da košta 170 eura

Predvodnik valcera bit će koreograf iz Beča Heinz Hendereich, a valcere će uživo izvoditi bečki ansambl Johhan Strauss

Organizatori su danas objavili i kako će izgledati obavezan dress code na ovom događaju. U nastavku prenosimo njihove naputke: 

"Dame ne bi trebale da se pojavljuju u mini suknjama, ukoliko i biraju kraću varijantu, dopuštena je haljina ili suknja koja prekriva koljena. Haljine smiju biti bez ramena i mogu da otkrivaju leđa, preporučuju se čarape, jer gole noge nisu primjerene za događaj. Nakit i galenterija trebaju biti usklađeni i što je više haljina naglašena, to manje treba isticati nakit i obrnuto. Frizura bi trebala biti večernja i različita od svakodnevne, preporučuje se podignuta frizura s decentnom šminkom koja je prilagođena licu.

Kada su u pitanju gospoda, preporučuje se dolazak u smokingu, odnosno odijelo koje će u prsnom džepu imati maramicu boje košulje. Čarape bi trebale biti crne boje i muški dio publike ne bi trebao na Bečki bal dolaziti s ručnim satom. Umjesto njega mogu ponijeti džepni sat, koji je primjereniji ovakvom događaju." 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak