Kako doktori preko Facebooka komentarišu saobraćajne nesreće

Radiosarajevo.ba
Kako doktori preko Facebooka komentarišu saobraćajne nesreće

U času kada stupam među članove liječničke profesije, svečano obećavam da ću svoj život staviti u službu humanosti. Apsolutno ću poštovati ljudski život od samog začetka, stoji u Ženevskoj zakletvi ustanovljenoj 1948. godine na Međunarodnom savezu liječničkih društava u Ženevi, piše Druga.tv.

Da se članovi liječničke profesije ponekada ne pridržavaju navedenog govori izjava ljekara zaposlenog na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli (ime poznato redakciji Druga.tv). Naime, saznavši za saobraćajne nesreće koje su sinoć, nažalost, odnijele dva mlada života, te donijele nekoliko povrijeđenih, na svom facebook profilu je napisao slijedeće: Eto, umjesto da spavam idem raditi jer je nekome palo napamet da da gas i eto ga saobraćajka samo 9 ljudi.

Normalno je da ljekari i pripadnici drugih profesija između sebe komentarišu dešavanja na poslu, ali javne izjave ovog tipa i u ovim okolnostima su za svaku osudu.

Objavljenog statusa se zgrozila i čitateljka, koja je poslala spornu Facebook konverzaciju, te je, između ostalog, kazala da je ovo javno sramoćenje UKC Tuzla od strane neodgovornih pojedinaca.

Pa, čemu služi Hipokratova zakletva

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak