Jutro sunčano, poslijepodne mogući pljuskovi

Radiosarajevo.ba
Jutro sunčano, poslijepodne mogući pljuskovi

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama ima magle ili niske naoblake.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati imale su sljedeće vrijednosti: Bjelašnica 8 stepeni, Sokolac 10, Bugojno i Goražde 11, Ivan-sedlo 12, Kupres i Srebrenica 13, Sarajevo 14, Livno 15, Bihać, Doboj, Sanski Most, Tuzla i Zenica 16, Banja Luka, Trebinje i Zvornik 17, Bijeljina i Prijedor 19, Gradačac, Mostar, Neum i Stolac 20 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je manji od normalnog i ne mijenja se. 

Danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu od umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuje razvoj oblačnosti koji će poslijepodne usloviti lokalne pljuskove, a moguća je i grmljavina, uglavnom u istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 30 stepeni.

U Sarajevu će veći dio dana biti sunčano, a više oblačnosti očekuje se poslijepodne. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni

Danas se u cijeloj Bosni i Hercegovini očekuje vrlo visok index UV zračenja (7-10), saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak