Jutro sa slabom kišom, kolovozi skliski

Radiosarajevo.ba
Jutro sa slabom kišom, kolovozi skliski

 U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno sa slabom kišom. Temperature zraka izmjerene u 7.00 sati imale su sljedeće vrijednosti: 

Bjelašnica 0 °C, Kupres i Sokolac 5, Bijeljina, Bugojno, Prijedor i Zenica 6, Goražde, Jajce, Sarajevo i Tuzla 7, Banja Luka, Drvar, Livno i Sanski Most 8, Srebrenica 9, Doboj, Mostar i Trebinje 10, Stolac, Zvornik i Čapljina 11, Gradačac i Neum 12 i Bihać 13 °C. 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa i  za 9 hPa je manji od normalnog i raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Stanje na putevima

U većem dijelu BiH jutros se saobraća bez dužih zastoja i posebnih ograničenja. U područjima gdje pada kiša (Hercegovina i jugozapadna Bosna) savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnom stanju i uslovima na putevima. Magla smanjuje vidljivost na širem području Mostara, Čapljine, Glamoča i Bosanskog Grahova. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreće se pažnja na odrone kamenja na kolovoz. 

BIHAMK podsjeća vozače da je posjedovanje zimske opreme obavezno do 15.aprila.

Na graničnim prijelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMKa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak