Jusuf Bubica: GRAS je pred kolapsom

Radiosarajevo.ba

Slika Sarajeva danas nije nimalo pohvalna. Na ulicama stoje tramvaji i trolejbusi, a građani su ostavljeni da se, po kišnom vremenu, snalaze za prevoz.

Razlog ovome je isključenje električne energije preduzeću GRAS zbog čega ne rade tramvaji i trolejbusi.

"Ovakva situacija je zbog nagomilanih dugovanja preduzeća GRAS. Na sastanku sa predstavnicima Elektrodistribucije i preduzeća GRAS smo napravili reprogam plaćanja dugovanja na period od godinu i po, ali da GRAS plaća 400 000 KM mjesečno, ali to nije moguće", rekao je Jusuf Bubica, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo za Radiosarajevo.ba.

Rekao je da je ono što je Elektrodistibucija uradila dokaz da su ozbiljni u namjerama da isključe struju onima koji ne plaćaju.

Bubica je pojasnio da preduzeće GRAS ne može izmirivati obaveze, jer su njihovi prihodi jedva dovoljni za plate radnika. 

"Preduzeće GRAS ne može plaćati ništa, jer je njihov prihod iz dijela koji finansira Kanton oko 20 000 KM, što je jedva dovoljno za plate. GRAS je pred kolapsom, nema drugog rješenja", rekao je Bubica. 

Podsjećamo, GRAS je Elektroprivredi dužan oko tri miliona KM, zbog čega im je jutros isključena struja, što je izazvalo saobraćajni kolaps u glavnom gradu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak