Jučerašnji požar vjerovatno uzrokovao 'nemar građana'

Radiosarajevo.ba
Jučerašnji požar vjerovatno uzrokovao 'nemar građana'


Požar na brdu Hum, koji se desio sinoć u 19,32 sati uzrokovao je vjerovatno, kako kažu vatrogasci, nemar građana.

Požar na brdu iznad Sarajeva

Kontaktirali smo Vatrogasnu brigadu Kantona Sarajevo, koja je jučer imala nekoliko intervencija i uglavnom se radilo o požarima.  

„Iz godine u godinu se ponavljaju iste stvari, opet želimo uputiti apel građanima da povedu računa o onome što pale. Sezona je čišćenja vrtova, pa podjećamo građane da je to opasno i da mogu izazvati požar, kakav se sinoć desio na Humu“, rekao je za Radiosarajevo.ba Senad Vladović, dežurni dispečer.

Osim požara na Humu, intervencije su vatrogasci imali na Nahorevu, gdje je također gorilo nisko rastinje nisko rastinje, u Tarčinu su gorile stare gume, u Osijeku kabasto smeće, još jedan požar gdje je gorilo nisko rastinje u Gladnom polju. U Vrančićima (Općina Hadžići), Poturovićima (Općina Vogošća), ulici Akifa Šeremeta i u mjestu Skladi gorilo je smeće.

Vatrogasna brigada Kantona Sarajevo nastavlja potragu za trinaestogodišnjim dječakom koji je 19. aprila upao u vodu u blizini ušća Željeznice u Bosnu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak