Jovan Divjak: Ja gradonačelnik? Ha ha ha...

Radiosarajevo.ba
Jovan Divjak: Ja gradonačelnik? Ha ha ha...

Ja gradonačelnik? Ha ha ha... – komentirao je za portal Radiosarajevo.ba Jovan Divjak spekulacije da će biti kandidovan za gradonačelnika Sarajeva.
Za gradonačelnika Sarajeva zasad je oficijelno nominiran Stjepan Kljuić. Njega je predložila Socijaldemokratska unija (SDU), a podržala i Stranka demokratske akcije (SDA)

Naime, tokom vikenda su se u medijima pojavili navodi kako će političko partnerstvo, koje okuplja Našu stranku, Savez za bolju budućnost (SBB) i Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine (SDPBiH), za gradonačelnika Sarajeva predložiti Divjaka, legendarnog generala Armije RBiH i, danas, borca za bolje obrazovanje u našoj zemlji.

Šta će Naša stranka zahtijevati od SDP-a i SBB-a?

Divjak za naš portal otkriva kako ga zasad niko nije kontaktirao, niko ga nije pitao za to niti s njim razgovarao. On je mišljenja kako je riječ, vjerovatno, „samo o običnoj, političkoj propagandi“.

Na naše pitanje – a šta ukoliko ga pozovu za ovu kandidaturu – odgovara, uz napomenu kako „dugo nije čuo ništa smješnije“: „Ja nemam kapacitete da budem na tako visokoj dužnosti.“

Kako doznajemo, tokom pregovara triju, gore navedenih stranaka, pojavila su se još i imena Tatjane Ljujić-Mijatović i Bogića Bogičevića; inače, Ljujić-Mijatović i Bogićević su pobijedili na forumskoj anketi SDP-a za sarajevskog gradonačelnika, pred izbore 2008.

Istovremeno su se na vijest o kandidaturi Divjaka obrušile organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, s područja oko Sarajeva. Lider ove asocijacije iz Istočnog Sarajeva Mirko Vranić ističe da je "taj čovjek napravio toliko zla Srbima da to istorija neće zapamtiti".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak