'Još večeras ćemo pokrenuti prigradske linije'

Radiosarajevo.ba
'Još večeras ćemo pokrenuti prigradske linije'


Odluka Vlade Kantona ne može se na ovaj način komentarisati, ne može se na ovaj način ni prihvatiti ni ne prihvatiti, komentirao je večeras novoimenovani čelnik GRAS-a Hasan Bašić nenajavljeni štrajk radnika ovog preduzeća.

Vlada će do ujutro osigurati dio javnog saobraćaja
Jusuf Bubica: Ne vidim razlog za štrajk
Adis Šehić: Učiniću sve samo da građani ne ispaštaju

Podsjećanja radi, radnici GRAS-a večeras su povukli vozila iz saobraćaja nakon što je sindikat ovog preduzeća na ovaj način odlučio protestvovati protiv smjene dosadašnjeg v.d. direktora Adisa Šehića.

"Vlasnik ovog preduzeća je Vlada Kantona, koja imenuje odbore i direktore. Konačno je došlo vrijeme u kojem građani Sarajevo ne mogu biti taoci pojedinaca i njihovih ličnih interesa. Neki ljudi mešetare nekoliko zadnjih godina, vedre i oblače u ovom preduzeću.

Došlo je vrijeme da se obezbijedi javna komunalna funkcija i javni interes građana Kantona Sarajevo. Niko nema pravo da u neizvjesnosti drži građane Sarajeva'', kazao je novinarima Bašić i nastavio:

''Sve što ne ide njima u prilog oni će interpretirati na način koji njima odgovara. Moj revizorski izvještaj za 2009. i 2010. godinu se zna. Dok sam bio direktor, ostavio sam 240 vozila u špici po obimu prevoza u martu 2011, sada je 120 vozila manje u špici. Građani nemaju čime da se voze.''

"Odluke Vlade Kantona su ozbiljne, mi moramo obezbijediti prevoz građana u jutarnjoj špici i večeras za prigradske linije. Moramo obezbijediti dio saobraćaja u funkciji normalizacije saobraćaja i situacije iz grada.

Ovdje nisu svi vozači, imamo dovoljan broj vozača na raspolaganju i možemo obezbijediti normalizaciju stanja'', rekao je Bašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak