Još čekamo na garaže kod Narodnog pozorišta

Radiosarajevo.ba
Još čekamo na garaže kod Narodnog pozorišta

Prije više od godinu dana iskopana je rupa na platou ispred Narodnog pozorišta. time su zvanično počeli radovi na izgradnji podzemne garaže kod Narodnog pozorišta, ali i stali.

Garaža, u koju bi trebalo da bude investirano 15 miliona KM, će biti izgrađena na četiri podzemne etaže sa 530 mjesta

Predstavnici firme 'Centrotrans - transport robe' izašli su ovih dana na zemljište na koje ih je kao korisnika koncesije trebao uvesti njen davalac, odnosno predstavnici Ministarstva prometa i komunikacija KS-a.

"Dostavili smo i nalaz sudskog vještaka da nikad nismo uvedeni u posjed, a Ministarstvo je rješenja o parkiranju poništilo samo za KJKP Rad. Na ostalih 37 garažnih mjesta ima 16 suvlasnika i to su trebali riješiti Kanton i Općina Centar", rekao je direktor firme Centrotrans-transport robe Hajrudin Mulić, a prenio portal ekapija.ba.

Predstavnici kantonalne Skupštine su svjesni da svi problemi kreću od činjenice da nisu uvedeni u posjed.

"Insistiraćemo na tome da ovaj projekat bude jedna od tački dnevnog reda sjednice Skupštine u januaru. Razgovarao sam sa nekoliko pravnika o ovom slučaju i bojim se da bi Vlada, odnosno Skupština mogla podnijeti veliku nadoknadu štete zbog svega ovoga", rekao je zastupnik kantonalne Skupštine Elmedin Konaković.

Ovo je, po riječima profesora Veljka Trivuna, predsjednika komisije, četvrti saziv kantonalne Vlade koji se bavi projektom podzemnih garaža kod Pozorišta.

"Tek poslije tendera se ispostavilo da se ovdje u zemlji nalazi glavno čvorište fiksne telefonije, kolektor ViK-a, strujni kablovi... To je odmah dovelo do izmjene projekta, odnosno njegovog obima", rekao je Trivun, a prenio portal ekapija.ba.

Garaže bi bile Vlasništvo KS-a
Firma Centrotrans-transport koncesiju nad garažama dobila je na 25 godina, a nakon njihove izgradnje odmah bi bile uknjižene kao vlastništvo, nalgasio je advokat Mirsad Sipović.

U međuvremenu plato, koji je i ranije korišten kao parking, već skoro godinu dana nije u funkciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak