Jevrejska zajednica u BiH čestitala Uskrs

Radiosarajevo.ba
Jevrejska zajednica u BiH čestitala Uskrs

Predsjednik Jevrejske općine u Sarajevu Boris Kožemjakin, i predsjednik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci čestitali su Uskrs katolicima u našoj zemlji. 

"Dozvolite da Vama i svim građanima Bosne i Hercegovine koji nastupajući Uskrs osjećaju kao svoj veliki blagdan poželim, u ime Jevrejske opštine i svoje lično ime, mnogo sreće, dobrog zdravlja i uspjeha u daljnjem radu, kao i nastojanjima da nam zajednički život bude u miru i blagostanju.", kaže se u pismu koje je upućeno kardinalu Vinku Puljiću. 

"Uskrs svojom simbolikom ponovnog rađanja, ulijeva nam svima nadu u bolje sutra, a u ovim teškim trenucima takva nada nam je svima izuzetno potrebna i neophodna", kaže se u čestitki. 

Podsjetimo, Jevreji ovih dana obilježavaju svoj proljetni blagdan Pesah, koji je započeo 25. marta, a trajat će do 2. aprila. Katolički Uskrs obilježit će se u nedjelju 31. marta

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak