Je li bolje začepiti usta?

Radiosarajevo.ba

Kao odgovor i reakciju na homofobni incident koji se prije nekoliko dana desio na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, danas su studenti FF-a održali okupljanje i mirni protest u cilju skretanja pažnje na zabranu govora u okvirima visokoškolskih institucija.

Studenti su prekrili usta naljepnicama sa natpisom Filozofski fakultet, želeći time pokazati u kojoj mjeri zapravo bivaju ušutkivani u cjelokupnom visokoškolskom obrazovanju.

''Bolje im je da ostanu zalijepljenih usta...''

Na mirnom protestu u trajanju od sat vremena javnosti se obratio i Nenad Veličković, profesor na odsjeku za Književnost naroda BiH, pruživši studentima podršku u istrajanju borbe za temeljna ljudska prava.

Nakon pokušaja zabrane od strane uposlenika Filozofskog fakulteta da fotografišemo skup, jer se za to moramo ''obratiti uredu dekana'', poražavajuće stanje svijesti našeg društva moglo se vidjeti kroz komentare pojedinaca:

''Neka ostanu onako zalijepljenih usta... tako im je najbolje.'' - bio je komentar jednog od studenata Filozofskog fakulteta.

Zvanična izjava Filozofskog fakuleta o nedavnom incidentu se još uvijek čeka.

Vezano:

Prijetnje smrću zbog seksualne orijentacije

Okovani bibliotekari

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak