Javni doček Nove godine u Mostaru, Zenici, Tuzli, Banjoj Luci, Bihaću, Trebinju...

Radiosarajevo.ba
Javni doček Nove godine u Mostaru, Zenici, Tuzli, Banjoj Luci, Bihaću, Trebinju...

Proslava Nove 2016. godine na otvorenom u gradovima u Bosni i Hercegovini, prema svemu sudeći, bit će vrlo skromna.

Skromne su i informacije kojima raspolažu organi koji organiziraju dočeke Novih godina u većim gradskim centrima. Do sada su jedino poznati izvođači koji će nastupiti na Javnom dočeku Nove godine u najvećem hercegovačkom gradu - Mostaru.

Novogodišnja noć u Sarajevu: Za zvijezde para nema...

Mostarce će uz višemjesečne napore u Novu godinu uvesti Mladen Grdović, Jasmin Stavros i mladi pjevač Ivo Jurić. Mostarci će napokon imati priliku uživati u najluđoj noći u svom gradu, ističu iz Udruge za kreativni razvoj Kurziv, koja je organizator dočeka.

Lokacija za doček Nove 2016. godine predviđena je na sportskim terenima na kampusu Sveučilišta u Mostaru, a ulaz za sve posjetitelje bit će besplatan. Organizatori očekuju veliki broj gostiju iz Hercegovine, susjedne Hrvatske, ali i iz cijele regije. Kako stoji na web-stranici Udruge za kreativni razvoj Kurziv, oni su s radom počeli 2012. godine i bave se promocijom i poticanjem kreativnog razvoja mladih, što rezultira činjenicom da članove Udruge čine u najvećem broju studenti. 

Iz institucije Grada Banja Luke u izjavi za naš portal nisu imali konkretnih informacija.

"Još uvijek nije razgovarano o ovoj temi tako da vam ne možemo dati više informacija", kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz institucije Grada Banje Luke. Podsjećamo, na Trgu Krajine u Banjoj Luci, pretprošle godine nastupila je Maja Tatić, Balkan ekspres bend i Tu i tamo bend.

Iz Gradske uprave Grada Zenice mišljenja su da doček neće biti organiziran, jer to nije bio slučaj i ranijih godina. 

Kada je u pitanju Bihać - bit će upriličen javni doček Nove godine u organizaciji Javne ustanove Kulturni centar Bihać.

"Trenutno imamo jednu manifestaciju u našem gradu koja nije završena, ali na narednoj sjednici naše ustanove razgovarat ćemo upravo o temi Javnog dočeka Nove 2016. godine koji je uvijek pod pokroviteljstvom Grada Bihaća", kazao je portal Radiosarajevo.ba Mujaga Dedić, direktor JU Kulturni centar Bihać.

Podsjećamo, Bišćane je prošle godine na gradskom trgu u Bihaću zabavljao Zijo Rizvanbegović, pjevač grupe Valentino.

Iz press službe ustanove Grada Trebinja, rekli su nam da od 2012. godine organiziraju Javni doček za svoje sugrađane, te se nadaju da će i ove biti isto.

Standardno, i ove godine većina hotela, restorana i drugih ugostiteljskih objekata bit će posjećeniji od trgova na kojima se organizira Javni doček.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak