Jačanje odnosa između Hrvatske i BiH u oblasti zdravstva

Radiosarajevo.ba
Jačanje odnosa između Hrvatske i BiH u oblasti zdravstva

Ministar zdravlja Hrvatske Rajko Ostojić primio je danas u Zagrebu ministra zdravstva Federacije BiH (entiteta u Bosni Hercegovini) Rusmira Mesihovića s kojim je razgovarao o provedbi Memoranduma o razumijevanju u području zdravstva, potpisanog između dvaju ministarstava u prosincu 2011. godine, javio je dopisnik agencije Anadolija iz Zagreba.

Ministri su ocijenili kako je suradnja nakon potpisivanja Memoranduma unaprijeđena, te da u narednom razdoblju treba poticati suradnju na razini zdravstvenih ustanova, strukovnih komora, udruga i fakulteta.

Ministar zdravstva Federacije BiH zahvalio se hrvatskom ministru zdravlja na ponuđenoj i pruženoj pomoći koju je Hrvatska osigurala građanima BiH u Općoj bolnici Karlovac nakon požara koji je zahvatio Kantonalnu bolnicu 'Irfan Ljubijankić' u Bihaću potkraj srpnja ove godine.

Ministri su razgovarali o mogućnostima bržeg i efikasnijeg sanitetskog prijevoza pacijenata preko graničnih prijelaza Neum I - Klek, Neum II - Zaton Doli i Metković – Doljani u cilju omogućavanja bržeg prijevoza pacijenata s područja Neuma u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru i hitnih pacijenata iz Neuma u Opću bolnicu Dubrovnik.

Ministar Ostojić izvijestio je ministra Mesihovića o namjeri Republike Hrvatske da donira medicinsku opremu za pružanje hitne medicinske pomoći Domu zdravlja Tomislavgrad. U sklopu te pomoći predviđena je i edukacija iz hitne medicinske pomoći za dvojicu polaznika iz te ustanove tijekom jeseni u Hrvatskoj.

Dogovorena je i daljnja suradnja dvaju ministarstava u području zdravstvenog zakonodavstva, posebno u području usklađivanja propisa s europskim zakonodavstvom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak