'Ja kad sam bio mali želeo sam da budem Beatles' (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
'Ja kad sam bio mali želeo sam da budem Beatles' (VIDEO)

Jednog septembra među dvadeset i prvim septembrima rodio se dječak čija se priča još uvijek pjeva, svira i osjeća. Još uvijek grme njegovi hrabro artikulirani osjećaji, grče se istinski napori promjena, slave principijelno odigrani potezi. Inače, do svoje šeste godine živi u Zagrebu, zatim se seli u Sarajevo koje, kako i sam ističe, 'mračno utječe na njega', te pored stalne bitke sa starijim od sebe, stiže i da bude 'klinac s naočarima koji nosi tango-gitaru ispod miške'. 

Možemo li mi (ne)sretnici danas uopće zamisliti jednu od proba, koncert, ili pak sami proces stvaranja određene pjesme legendarne grupe čija je kičma naš Dečak. Ostaje li i kod vas, nažalost, sve na pukom zamišljanju? Često vidim tu grupu mladih ljudi s džepovima punim kamenja, dubokim bolovima kako žive još jače i mučnije, nego što sviraju i pjevaju vlastite stihove. Još uvijek zidovi na koje su bili naslonjeni u trenutku pauze dišu, a svjetovi (p)ostaju tiši dok novi život prastare boli rađa.

Milan Mladenović bio je jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih muzičara na prostoru bivše zajedničke države.

Milan Mladenović, rođen je 21. septembra 1958. godine u Zagrebu. Umro je na današnji dan, 5. novembra 1994. godine. 

'A za kraj bih rekao samo to da mi ni u kom slučaju nije žao što sam sve ove godine protraćio na tako neozbiljne stvari kao što je rock 'n' roll. I mislim da poštenije i iskrenije nisam mogao da potrošim sve te godine...'' 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak