Izmjene u odvijanju javnog prijevoza

Radiosarajevo.ba
Izmjene u odvijanju javnog prijevoza


Zbog održavanja gradske trke i obilježavanja Svjetskog dana bez automobila u Sarajevu će u nedjelju  08.00  do 12. 00 sati doći do izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza, saopćeno je iz preduzeća GRAS.

U spomenutom vremenskom periodu, tramvajski saobraćaj će biti obustavljen na relaciji od Skenderije do Baščaršije, a neće funkcionirati ni tramvajska linija br.1 Željeznička stanica - Baščaršija.

Također, trolejbuski saobraćaj za Jezero bit će obustavljen i funkcionirat će do Trga Austrije, a  autobuska linija 31e Vijećnica - Dobrinja umjesto do Vijećnice saobraćat će do Trga Austrije, s tim da će od Skenderije do Trga Austrije saobraćati trolejbuskom trasom.

Po potrebi, do povremenih kratkotrajnih obustava dolazit će u odvijanju autobuskih i minibuskih linija koje polaze sa terminala Park, Dom Armije i Sutjeska.

Izmjene javnog prijevoza zbog radova

KJKP GRAS je saopćio da će zbog izvođenja radova na izgradnji separatne kanalizacione mreže od 15. do 25. septembra od 8.00 do19.00 sati doći do izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza.

Minibuske linije koje polaze sa Stupa za Sokolje i Rječicu i autobuske linije koje polaze sa Stupa za Vogošću i Zabrđe - Smiljeviće iz polaznog smijera kretanja saobraćat će ulicom Vitomira Lukića (desno skretanje prije crkve na Stupu) i dalje nastavlja saobraćati ustaljenom trasom.

Autobuska linija Stup - Dobroševići - Ahatovići iz polaznog smjera kretanja će saobraćati ulicom Vitomira Lukića (desno skretanje prije crkve na Stupu), zatim ulicom Hifzi Bjelavca (lijevo skretanje kod "Save" Kranj) i dalje nastavlja saobraćati ustaljenom trasom kretanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak