Izmiren dio dugovanja: Studenti iz USK-a mogu u domove

Radiosarajevo.ba
Izmiren dio dugovanja: Studenti iz USK-a mogu u domove

Unsko-sanski kanton (USK) u ponedjeljak je izmirio dio dugovanja, prema Studentskom centru Sarajevo, u čijem su sastavu domovi.

"Ostali smo dužni negdje dva i po do tri mjeseca i to ćemo platiti do kraja godine, s tim što studenti mogu odmah koristiti usluge Studentskog centra Sarajevo", kazao je za Fenu Dario Jurić ministar obrazovanja USK-a.

Ukupna dugovanja tri kantona (USK, Srednjobosanskog i Zeničko-d obojskog kantona) iznose približno milion konvertibilnih maraka, od čega na USK otpada oko 160.000 maraka

Direktor Studentskog centra Sarajevo Emir Kadrić potvrdio je da je u ponedjeljak izvršena uplata za jedan mjesec, čime su se stekli uvjeti da studenti iz USK-a koriste studentske domove, te im je to omogućeno već od utorka.

"Nadam se da ovo neće biti samo gašenje požara ili intervencija, zato što je neko izvršio određeni pritisak, nadam se da će Vlada USK-a izvršavati svoje obaveze redovno u narednom periodu", dodao je Kadrić.

Prema podacima Studentskog centra Sarajevo, usluge domova koristi 151 student iz USK-a, za šta Vlada Kantona, kako je kazao ministar Jurić, mjesečno treba osigurati blizu 29.000 maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak