Izgradnja vijadukta Briješće počinje za desetak dana

Radiosarajevo.ba
Izgradnja vijadukta Briješće počinje za desetak dana


Direktor Hidrogradnje d.d. Sarajevo Džemaludin Peljto rekao je danas za Fenu da bi za sedam do deset dana trebalo da otpočnu radovi na izgradnji vijadukta Briješće.

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji Sarajevske zaobilaznice, na LOT-u 2A Butila Briješće Stup (izgradnja vijadukta Briješće), Peljto je prethodnih dana zaključio s predstavnicima kompanije Osijek Koteks d.d.

Vijadukt je dug 724 m (2 paralelna vijadukta) , a u njega će, kako kaže Peljto, biti ugrađeno 31.000 m3 betona i 3.658 tona armature.

Na ovom projektu bit će angažirano od 120 do 150 radnika Hidrogradnje d.d. Sarajevo, a rok za završetak radova je 31. januar 2014. godine. Cijena radova iznosi 6.765.429,32 eura.

"Uključujući ovaj projekt, svi radnici Hidrogradnje koji rade na terenu su angažirani. Naravno jedino ne rade oni koji su na bolovanju. Međutim, najviši teret koji kompanija ima jest to što kod nas od ukupno 811 uposlenih 50 posto čini administracija", kazao je Peljto.

Istaknuo je da Hidrogradnja trenutno radi na dionici Drivuša - Kakanj, na Tunelu Vijenac te da ima još nekih završnih radova u Mostaru.

U ovoj godini se, između ostalog, s još nekoliko bh. građevinskih kompanija očekuju radovi na poddionici autoceste Vlakovo – Lepenica koja će se nalaziti na koridoru 5-C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak