Izgradnja nove dionice koridora 5-C, Svilaj - Odžak

Radiosarajevo.ba
Izgradnja nove dionice koridora 5-C, Svilaj - Odžak


U Odžaku će danas biti upriličeno svečano potpisivanje ugovora o izgradnji dionice Svilaj-Odžak, najavljeno je iz JP Autoceste FBiH, prenosi Fena.

U okviru projekta izgradnje Koridora 5-C predviđena je i izgradnja dionice Svilaj - Odžak, dužine 11 kilometara. Ugovor o gradnji ove dionice dodijeljen je konzorciju na čijem je čelu kompanija Strabag AG, Austrija, a izvođači radova su i bh. kompanije Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo i ŽGP d.d. Sarajevo.

U okviru tog ugovora, pored izgradnje 11 kilometara autoceste, izgradit će se granični prelaz Svilaj i dvije petlje Svilaj i Odžak. JP Autoceste će pored izgradnje autoputa na dionici Svilaj - Odžak preuzeti i izgradnju međunarodnog graničnog prelaza Svilaj do nivoa objekata na isti način kao što je izgrađen međunarodni granični prelaz Bijača na jugu.

Značajniji objekti na navedenoj dionici su: dvije petlje - Svilaj i Odžak, tri mosta, odmorište i tri natputnjaka.

JP Autoceste FBiH će u okviru izgradnje autoputa na toj dionici izvršiti i izgradnju novih šest kilometara pristupnih i lokalnih cesta.

Ugovor će danas potpisati direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić, direktor regije Strabag Josip Kuzmanić, federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić, direktor Euro-Asfalta d.o.o. Sarajevo Hamed Ramić.

Uz ostale zvaničnike, kako je najavljano, potpisivanju će prisustvovati premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, te ministar komunikacija i saobraćaja BiH Damir Hadžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak