Izgradnja južne longitudinale počinje krajem maja?

Radiosarajevo.ba
Izgradnja južne longitudinale počinje krajem maja?


Izgradnja južne longitudinale (uzdužna saobraćajnica) i dvanaeste transverzale (poprečna saobraćajnica), odnosno Stupske petlje trebala bi početi krajem maja, kaže Jusuf Bubica ministar saobraćaja Kantona Sarajevo.

Potpisan je supsidijarni ugovor kojim će Federacija Bosne i Hercegovine biti garant Kantonu Sarajevo, govori ministar Bubica za Radiosarajevo.ba i dodaje da se sada čeka potpisivanje ugovora sa EBRD-om kako bi novac bio operativan.

Prva faza izgradnje južne longitudinale obuhvaća dio od Mosta Suade i Olge do ulice Derviša Numića, odnosno do skretanja za Vraca.

"Izvođači radova su izabrani. To su HP Investing koji će raditi na južnoj longitudinali i ŽGP i Euroasfalt koji će obavljati radove na dvanaestoj transverzali. Ove sedmice imamo sastanak s direktorima firmi gdje bismo se trebali dogovoriti oko potpisivanja ugovora, te bi mogli očekivati da radovi počnu krajem maja", kaže Bubica za Radiosarajevo.ba.

Južna longitudinala će rasteretiti saobraćaj u gradu, a dvanaesta transferzala će posebno rasteretiti izlaz iz grada.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak