Izgradnja južne longitudinale najdalje za mjesec

Radiosarajevo.ba
Izgradnja južne longitudinale najdalje za mjesec

Dugo očekivana izgradnja jednog dijela južne longitudinale, saobraćajnice koja će prolaziti sadašnjom trasom od Mosta Suade Dilberović i Olge Sučić prema Mojmilu, počet će najdalje za mjesec dana, piše Dnevni Avaz, javlja Fena.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica potvrdio je za ovaj list da će u naredne dvije godine biti izgrađene dvije dionice. 

“Prva dionica za koju  je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dala kredit bit će u Zagrebačkoj ulici , od Mosta Suade i Olge do raskrsnice prema naselju Vraca. Radovi će trajati godinu dana, nakon čega će biti nastavljena druga dionica prema raskrsnici kod pekare AS u Hrasnom” pojasnio je Bubica. 

Južna longitudinala: Čeka se izbor izvođača radova


Završena je kompletna tenderska procedura i odabran je izvođač radova za prvu dionicu, a to je firma AP Investing iz Mostara. 

“Što se tiče kredita od EBRD-a, sve je dogovoreno, jedino je još ostalo potpisivanje ugovora između Kantona i Vlade Federacije BiH po kojem će nam Federacija biti garant da bi se kredit mogao aktivirati. Potpisivanje očekujemo do kraja ove sedmice, a nakon toga ćemo mi potpisati s EBRD-om” -  rekao je Bubica. 

Kada to završe, kako je kazao, neće biti nikakvih razloga da izvođača odmah ne uvedu u posao i da radovi počnu. Za prvu dionicu od Mosta Suade i Olge do skretanja za naselje Vraca bit će utrošeno oko četiri miliona KM



 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak