Izet Hajrović: Želim pokazati Manciniju koliko vrijedim

Radiosarajevo.ba
Izet Hajrović: Želim pokazati Manciniju koliko vrijedim

Izet Hajrović svojim je golom protiv Slovačke u Žilini zauzeo za sva vremena posebno mjesto u srcima navijača fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Kako i ne bi, kada je taj gol jedan od najzaslužnijih za prvi plasman Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo.

Tekst u rubrici Šta drugi pišu bez intervencija preuzimamo s prijateljskog portala Reprezentacija.ba

Ipak, Hajrović, koji se očekivano našao na spisku naše reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu ne želi stati na tome i nada se kako će u budućnosti donijeti još mnogo razloga za zadovoljstvo svojim sunarodnjacima.

''Gol protiv Slovačke će mi za sva vremena ostati u posebnom pamćenju. Vjerovatno cijeli život igramo fudbal za takav jedan ili dva momenta koja doživimo u karijeri. Taj gol je bio uistinu velika stvar za mene, ali ja ne mogu reći da sam time ispunio sve svoje planove u reprezentativnom dresu'', kaže Izet Hajrović za Reprezentacija.ba portal.

''Želim da me naši navijači poznaju kao igrača koji uvijek daje svoj istinski maksimum na terenu i da im u budućnosti zajedno sa mojim saigračima priredimo još mnogo dobrih partija reprezentacije i naravno dobrih rezultata. Imati takve navijače stvarno je velika stvar i sretni smo kada god im možemo donijeti razlog za sreću'', poručuje Hajrović.

Pravila o broju stranaca ograničavaju Hajrovićeve nastupe

Izet Hajrović od ove godine igra u turskom Galatasarayu. Doveden je kao veliki potencijal, odabran upravo od trenera turskog tima Roberta Mancinija. Nažalost, od svog dolaska u Istanbul, Izet Hajrović ne može se pohvaliti prevelikom minutažom. Zbog pravila o ograničenju broja stranaca koji mogu biti prijavljeni za jedan meč, Mancini mu često daje manje prilike nego li on to svojim kvalitetima zaslužuje.

''Znam da je upravo trener Roberto Mancini bio najzaslužniji za moj dolazak u Galatasaray, tako da sam siguran da on ima planove sa mnom. U Turskoj klubovi imaju problema sa propisanom kvotom stranih igrača, pa je i to bitan razlog zašto više ne igram. Igrao sam neke od najvažnijih utakmica u ovoj sezoni za Galatasaray, na nekim manje važnim nisam bio ni na klupi, ali moj jedini odgovor na to može biti da mi takva situacija stvara motiv i želju da radim još više i još bolje i siguran sam da će moj trud biti prepoznat i nagrađen. Treba reći da klubovi od države traže promjenu zakona koja će omogućiti da više stranaca igra u Turskoj, a samim tim i da se u svijetu dodatno ispromoviše turska liga'', kaže Izet Hajrović.

Pojedinci su skeptični na formu u kojoj će Izet Hajrović doći na pripreme reprezentacije, s obzirom na relativno malu minutažu u Galatasarayu.

''Kako već rekoh, svaka minuta utakmice koju ne igram meni je dodatan stimulans da još bolje radim i treniram. To što trenutno ne igram u Galatasarayu koliko sam igrao u Grasshoppersu, vjerujte da će mi to biti još veći motiv da se dodatno dokažem u reprezentativnom dresu, kako bih svom treneru u klubu pokazao koliko mogu i da treba više računati na mene. U svakom slučaju dolazim zdrav i spreman i željan i gladan novih utakmica i dokazivanja. Za moju formu ne treba niko da brine. Mogu samo poručiti da jedva čekam okupljanje i susret i rad sa mojim prijateljima u reprezentaciji'', poručuje Izet Hajrović.

Kako kaže, navikao se već na život u Istanbulu. Još čeka da ga posjeti brat Sead.

''Živim u stanu koji je relativno blizu terenima gdje imamo treninge. Grad je lijep i nudi mnoge prednosti i zanimljivosti. Na neki način atmosfera na ulicama me podsjeća na moju BiH'', konstatira Izet Hajrović.

Bili su mi u posjeti i roditelji i djevojka, još čekam da me obiđe brat Sead koji to nije uspio zbog klupskih obaveza. Za sada sam zadovoljan svojim životom u Istanbulu, a kako je i mama rekla da je ovdje sve prema njenom ukusu, onda nemam šta razmišljati'', kaže kroz smijeh Izet Hajrović za Reprezentacija.ba portal.

Pratite sportsku rubriku portala Radiosarajevo.ba na Facebooku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak