Isporuka gasa za grijnu sezonu nije upitna!

Radiosarajevo.ba
Isporuka gasa za grijnu sezonu nije upitna!

Nekoliko mjeseci prije početka grijne sezone, počnu špekulacije i pisanja nekih medija o upitnoj sezoni grijanja. Kontaktirali smo direktora BH-Gasa, Adnana Kresu koji nam je rekao da nikada nije došla u pitanje isporuka gasa za sezonu grijanja. 

"BH-Gas je sposoban da u svakom momentu obezbijedi dovoljne količine gasa za tržište Bosne i Hercegovine. Naravno, gas će se isporučivati samo i jedino redovnim platišama", izjavio je Kreso za Radiosarajevo.ba. 

Špekulira se i oko milionskih dugovanja BH-Gasa prema ruskom Gazpromu za isporuku gasa. Kreso kaže da su ona u cjelosti izmirena.

"Jedino preostaje plaćanje junske fakture, čiji je rok plaćanja 15. august 2013. godine", rekao nam je direktor BH-Gasa.

Govorilo se i o poskupljenju grijanja za narednu grijnu sezonu, međutim, kako kaže Adnan Kreso, poskupljenje ili pojeftinjene gasa i grijanja je isključivo ingerencija Sarajevogasa i Vlade Kantona Sarajevo.

"Možemo samo tvrditi da do poskupljenja gasa u narednom periodu od strane BH-Gasa neće doći. Naprotiv, BH-Gas je predložio Vladi Federacije smanjanje cijene za 8,04 %", zaključio je direktor BH-Gasa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak