Iskra Nadžak će se ipak takmičiti na Floridi - podržat će je Ministarstvo za kulturu (FOTO)

Radiosarajevo.ba

„Ne smijemo dozvoliti da takmičari poput Iskre Nadžak nemaju mogućnost otići na prestižna svjetska takmičenja. Obaveza svih nas jeste da pronađemo ta sredstva, da budemo vjetar u leđa našim sportistima i umjetnicima, posebno ovako talentiranoj djeci“, rekao je ministar za kulturu i sport Kantona Sarajevo Mirvad Kurić nakon susreta s desetogodišnjom Iskrom Nadžak, finalisticom najvećeg baletnog takmičenja u svijetu Youth International Ballet Competition koje će se održati ove godine na Floridi.

Nedavno smo pisali o talentiranoj i perspektivnoj Iskri:  

Devetogodišnja balerina Iskra Nadžak niže uspjehe: Odlazi na svjetsko takmičenje u SAD-u

Zbog nedostatka finansijskih sredstava Iskra nije mogla otputovati u Pariz na kvalifikacije za ovo takmičenje, pa je prijavu morala podnijeti putem videolinka. Međutim, ni to nije bila prepreka da postane jedina takmičarka iz BiH koja se uspjela plasirati u finale. 

Ministar Kurić istaknuo je da institucije nadležne za kulturu i sport moraju iznaći sredstva za podršku ovakvim takmičarima i pored malih budžeta s kojim se suočavaju.

Ispred Ministarstva za kulturu i sport osigurat će se pomoć pri finansiranju za odlazak Iskre na takmičenje, uz iskrene želje da se vrati s medaljom, saopćeno je iz press službe Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak