Inspekcija Starog Grada planira ukloniti bilborde

Radiosarajevo.ba
Inspekcija Starog Grada planira ukloniti bilborde


Iz Općine Stari Grad stigla je obavijest kako će u narednih deset dana njihov inspektor zatražiti uklanjanje četiri bilborda postavljena uz pojas Miljacke, od kojih se jedan nalazi uz samu Šeherćehajinu ćupriju.

Ukoliko iz Gradske uprave Općine Centar, u kojoj su izdali rješenja za postavljanje velikih reklamnih panoa u samom centru grada ne postupe po zahtjevu, iz Općine Stari Grad su poručili kako će bilborde sami ukloniti, makar angažovali privatnu firmu da ih odreže, piše Oslobođenje.

Podsjećamo, nakon što je na Facebooku osnovana grupa za uklanjanje bilborda, od strane Asocijacije arhitekata u BiH je pokrenuta i peticija za uklanjanje istih.

Ovom je prilikom redakcija Radiosarajevo.ba kontaktirala pomoćnika gradonačelnika za komunalne poslove Hamdu Karića, koji je izjavio da se ''apsolutno ne namjerava izjašnjavati po ovom pitanju, niti davati bilo kakav komentar, jer postoji određena procedura koja se mora poštovati''.

Procedura je ispoštovana i uredu za komunalne poslove Općine Centar poslan je zvanični dopis sa upitom koji je njihov sljedeći korak, a kako će se Općina Centar oglasiti po ovom pitanju, ostaje da se vidi.

Vezano:

Naša stranka protiv postavljanja bilborda

Bilbordi ispred Katedrale i ispred svih mostova

Vizuelno zagađanje Sarajeva - potpuno legalno!

Bilbordi važniji od Vijećnice i Inat kuće
Srđa Hrisafović: Pismo gradonačelniku Sarajeva

 
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak