Inspekcija isključila 98 nelegalnih taksista

Radiosarajevo.ba
Inspekcija isključila 98 nelegalnih taksista


Federalna i Kantonalna saobraćajna inspekcija, uz pomoć Jedinice za podršku MUP-a KS, su od 12. do 28. septembra obavljenom kontrolom sačinjena su 184 zapisnika s utvrđenim nedostacima kod taksiprijevoznika.

Od ovog broja je 98 vozila isključeno iz prometa do otklanjanja nedostataka utvrđenih kontrolom i izvršenja prekršajnog naloga te su donesena rješenja o privremenoj zabrani obavljanja taksiprijevoza.

Prekršaji se kreću od neposjedovanja dopunskih taksioznaka do taksiprijevoznika registrovanih na susjednim kantonima.

Kako su saopćili iz Federalne uprave za inspekcijske poslove Sarajevo, radi otklanjanja prisutnih problema neophodno je da Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo u potpunosti provede važeću Odluku o taksiprijevozu na području Kantona Sarajevo te da Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo nastavi  inspekcijski nadzor u ovoj oblasti uz prijem većeg broja saobraćajnih inspektora.

Federalna uprava za inspekcijske poslove nastavit će  kontinuirani inspekcijski nadzor u ovoj oblasti, a građanima – korisnicima  taksiusluga sugerira da obrate pažnju prilikom korištenja usluga taksiprijevoza (TA oznaka na registarskim tablicama, licenca) jer prilikom nezakonitog korištenja navedenih usluga niko ne može garantovati za njihovu sigurnost, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak