Info za vozače: Obustave saobraćaja u Sarajevu i Goraždu

Radiosarajevo.ba
Info za vozače: Obustave saobraćaja u Sarajevu i Goraždu

Nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja na većini putnih pravaca u BiH. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su mjestimični odroni kamenja pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Zbog održavanja auto trke "Goražde 2013" danas u vremenu od 12 do 19 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-20 prolaz kroz Goražde (ulica Maršala Tita), a vozila će biti preusmjerena na obilaznicu.

U Kantonu Sarajevu je zbog rekonstrukcije Stupske petlje izmjenjen režim saobraćaja, isto je i u Zagrebačkoj ulici. Također, zbog radova od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Novopazarska, Vrbovska i Ranovačka. U ulici Adema Buće (od raskrsnice sa ulicom Dolačka do raskrsnice sa ulicom Trebinjska), u vremenu od 08 do 18 sati, u danima vikenda sve do 2. novembra, saobraćaj će biti potpuno obustavljen. 

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Bugojno-Kupres, Jajce-Banja Luka i Modriča-Gradačac.

Zbog radova na deminiranju terena polusatne obustave saobraćaja od 08 do 15 sati aktuelne su na dionici M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Banj Brdo). Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Visoko (kod mjesta Čekrekčije), saobraćaj se odvija dvosmjerno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

RADOVI: 
MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-5 
Bistrik-Lapišnica, zbog radova na sanaciji škarpe, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 
M-5.1 
Kiseljak- u toku je izgradnja kružnog toka, obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. 
M-14.1 
Modriča-Gradačac-zbog izvođenja neophodnih radova na ulazu u Gradačac (kod benzinske pumpe) saobraća se jednom trakom. .M-14.2 
Bosansko Grahovo-Strmica- u toku su sanacioni radovi, saobraća se naizmjenično-jednom trakom. 
M-16 
Bugojno-Kupres - u toku su sanacioni radovi, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 
U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem R-414, radovi na mostu, saobraćaj preko mosta dozvoljen vozilima do 5 tona i visine do 2,80 m. 
Jajce-Banja Luka-u toku su radovi na dionici Šeher (Toplice)-Karanovac, pa vozače molimo da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 
M-16.4 
Prolaz kroz Bugojno, zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom uz moguće obustave do 15 min. 
M-18 
Tuzla-Bijeljina - deminerski radovi u mjestu Banj Brdo, polusatne obustave u vremenu od 08 do 15 sati. 
Šićki Brod-Živinice, u toku su sanacioni radovi, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 
Olovo-Kladanj-u toku su sanacioni radovi na mostu na Karauli, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI: 

R-445 Semizovac-Donja Vogošća i u Ilijašu (raskrs. za D.Bioču),zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak