Info sesija o ženama drugačije seksualne orijentacije

Radiosarajevo.ba
Info sesija o ženama drugačije seksualne orijentacije

Tekst prenosimo s portala Manjine.ba, namijenjenog manjinskim i deprivilegovanim skupinama.

Sarajevski otvoreni centar i Internews organizuju za predstavnike medija treću informativnu sesiju o LGBT temama koja će biti održana u petak, 20. juna u 12 sati, u prostorijama sarajevskog kina Meeting point, saopšteno je iz Sarajevskog otvorenog centra (SOC).

Cilj info sesija je pružanje osnovnih informacija vezanih za prava i kulturu LGBT osoba, kao i upoznavanje sa korektnom terminologijom, te postizanjem profesionalnog i etičkog izvještavanja.

U toku osam sesija novinarke i novinari će imati priliku razgovarati sa gostima i gošćama kako iz regije tako i iz BiH koje se bave LGBT temama kroz teoriju, praksu i aktivizam.

Na trećoj info sesiji će gošća iz Srbije Dragana Todorović, članica Labrisa – organizacije za lezbejska ljudska prava, ekspertica za prava LGBT osoba i rodnu ravnopravnost, razgovarati o lezbejskom identitetu, položaju žena drugačije seksualne orijentacije, te specifičnostima, problemima i iskustvima s kojima se susreću, navodi se u pozivu SOC-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak