Indija: Fotografije sa snimanja novog filma Danisa Tanovića

Radiosarajevo.ba

Dvadeset i četiri dana snimanja već su iza Danisa Tanovića i njegove filmske ekipe koja se nalazi u Indiji. Javnost ove zemlje, koja broji milijardu i 200 miliona stanovnika, oduševljena je činjenicom da glavnu ulogu u filmu bh. oskarovca tumači jedna od najvećih zvijezda Bollywooda - Emraan Hashmi. Po pisanju indijskih medija, Emraan je izjavio kako će mu suradnja sa poznatim redateljem otvoriti vrata za svjetsku karijeru. Hashmi je nedavno, u društvu Danisa Tanovića, prošetao crvenim tepihom na Berlinskom filmskom festivalu uoči premijere filma 'Epizoda u života berača željeza'. 

Saznajemo da je za muziku angažiran jedan od najpoznatijih bollywoodskih kompozitora - Pritam, nagrađivani autor koji je do sada komponirao soundtracke za preko 100 indijskih filmova. 

Naslov novog Tanovićevog filma još uvijek je nepoznat, a ne zna se mnogo više ni o priči na kojoj je baziran film. Ipak, ono što redatelj ne drži u tajnosti jesu živopisne fotografije sa snimanja. 

Uz dozvolu redatelja koji je ujedno i autor fotografija, Radiosarajevo.ba ekskluzivno objavljuje nekoliko prizora sa snimanja u indijskoj pokrajini Punjab. 

Uz portrete glumaca i fotografije članova ekipe, možemo vidjeti i snimanje jedne masovne scene na kojoj je, saznajemo, učestvovalo preko 1000 statista.  

Pogledajte fotogaleriju

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak