Imenovan žiri za nagrade 24. sajma knjige i učila

Radiosarajevo.ba
Imenovan žiri za nagrade 24. sajma knjige i učila

Organizatori 24. međunarodnog sajma knjige i učila 2012., koji će se pod motom ''Bosanska kuća – Kuća knjige'' održati od 18. do 23. aprila 2012. u Centru Skenderija i suorganizatori Udruženje izdavača i knjižara Bosne i Hercegovine i Izdavačka kuća ''Šahinpašić'' saopćili su danas da će članovi žirija za dodjelu sajamskih nagrada biti Ljubica Ostojić, Nevenka Hajdarović, Marica Filipović, Almir Kurt i dr. Boris Tihi. Na prvoj sjednici članovi će izabrati predsjednika žirija.

Žiri će dodijeliti sajamske nagrade u sljedećih 15 kategorija: za najbolji prijevod; za uredništvo; za najbolji časopis; za najbolje oblikovanje knjige; za najbolji štand; za najbolji izdavački poduhvat godine; za najbolju promociju djela na sajmu; za životno djelo u području književnosti; za životno djelo u području izdavaštva; za specijalnu nagradu u području umjetnosti; za dugogodišnji doprinos kulturi i organizaciji sajma knjige i učila; za najbolji udžbenik za osnovnu školu; za najbolji udžbenik za srednju školu; za najbolji udžbenik za visoko obrazovanje i za nauku.

Izlagači su pozvani da pismene prijave svojih izdanja za nagrade po kategorijama dostave najkasnije do 9. aprila, a knjige najkasnije do 15. aprila na adresu Sajma.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak