Ilidža dobila budžet za 2013. godinu

Radiosarajevo.ba
Ilidža dobila budžet za 2013. godinu


Općinsko vijeće Ilidža je na drugoj redovnoj sjednici 31. decembra 2012. donijelo budžet za 2013. godinu u iznosu 21.000.000 KM.

Najviše sredstava ovim budžetom predviđeno je za kapitalne grantove u iznosi 5.412.957,38 KM.

Vijećnici OV Ilidža donijeli su Odluku o izmjeni odluke o visini paušalnih iznosa naknada za rad općinskim vijećnicima, članovima komisija općinskog vijeća, predsjednicima i članovima savjeta mjesnih zajednica i finansiranju parlamentarnih stranaka Općinskog vijeća Ilidža.

Umjesto 350 KM, odlukom je regulirano da vijećnicima paušal iznosi 50 posto jedne prosječe neto plaće u KS. Za dodatni rad predsjednika klubova njihov iznos naknade se uvećeva za 20 posto u odnosu na paušali iznos vjećnika.

U slučaju neopravdanog izostanka sa sjednice naknada se umanjuje za 50 posto, a u slučaju napuštanja sjednice i ugrožavanja kvoruma naknada se umanjuje za 20 posto.

Za ovu odluku glasalo je 15 vjećnika, četiri vijećnika su bila protiv, a pet suzdržano.

Odluka će se početi primjenjivati od 1. aprila 2013. godine.

Centralna izborna komisija BiH donijela je Odluku o prestanku mandata Hošić Muji (zbog prihvatanja mandata u Skupštinu KS) i dodijelila mandate u OV Ejubu Foči sljedećem kvalifikacionomm kandidatu sa liste političkog subjekta SDU-LDS BiH-Demokratski blok. Ejub Fočo je svečano položio zakletvu, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak