Igralište prilagođeno djeci sa posebnim potrebama

Radiosarajevo.ba
Igralište prilagođeno djeci sa posebnim potrebama

Naselje Hrasno će od subote, 19. maja, biti bogatije za dječije igralište Šareni park, igralište prilagođeno igri i druženju za svu djecu Sarajeva, prilagođeno mališanima sa posebnim potrebama. Svečano otvorenje dječijeg igrališta, za čiju su izgradnju zaslužni Međunarodni Klub žena Sarajevo i Opština Novo Sarajevo, biće upriličeno u subotu  u 11.00 sati.

Šareni park predstavlja prvo igralište u Sarajevu koje je prilagođeno i djeci sa posebnim potrebama. Igralište posjeduje namjenski biranu i pažljivo izrađenu opremu sa elementima za igru, te klupe za roditelje.

Sredstva za ovaj projekat Međunarodni Klub žena Sarajevo prikupio je na svojim novogodišnjim bazarima u 2009. i 2010. godini.

IWCS je ugledna međunarodna organizacija društvenog i humanitarnog karaktera koja, svuda u  svijetu, pa tako i u Sarajevu okuplja žene svih nacionalnosti koje u nekom periodu svog života borave i žive u Bosni i Hercegovini.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak