I vaš glas se broji: Dubiozin spot 'Kažu' u finalu Split spot festivala!

Radiosarajevo.ba
I vaš glas se broji: Dubiozin spot 'Kažu' u finalu Split spot festivala!

Split spot festival, prvi festival muzičkih spotova u Hrvatskoj i regiji, održat će se 31. maja na Tvrđavi Gripe, a u završnoj fazi je izbor za Nagradu publike. Naime, na službenoj Facebook stranici Split spot festivala još samo danas i sutra može se dati glas jednom od 30 spotova koji su se probili u finale SSF-a u konkurenciji preko 200 videa.

Spot 'Kažu' Dubioza kolektiva najemitovaniji na MTV Adria

Jedan od finalista je i Anton Toni Huml iz Sarajeva sa spotom za pjesmu Kažu grupe Dubioza Kolektiv.

 

Razlike u broju glasova među vodećima su vrlo male, pobjednik se očito neće znati sve do 28. maja u ponoć. Reditelj spota s najviše glasova dobit će Nagradu publike, dok će Nagradu za najbolji spot i Nagradu debitantu dodijeliti stručni žiri u sastavu Veljko Popović, Mirko Pivčević i Toni Volarić.

Split spot festival će biti mjesto susreta reditelja, muzičara, predstavnika medija, filmske industrije i publike. Ovaj festival je zamišljen kao cjelodnevni događaj koji za cilj ima predstaviti najbolje videouratke prethodne godine, podignuti svijest o važnosti proizvodnje kvalitetnih spotova, otvoriti raspravu o statusu reditelja ove umjetničke forme, donijeti novosti iz ove industrije te nametnuti Dalmaciju kao idealno mjesto snimanja video materijala. Osim ovih zadataka, ideja je da Split spot festival ponudi zabavu svima koji se tada zateknu u Splitu.

U subotu, 31. maja, na Tvrđavi Gripe u Splitu večernji program počinje u 20.30 sati, kada će na filmskom platnu biti prikazano 30 spotova koji su ušli u finalni izbor SSF-a. Nakon dodjeljivanja festivalskih nagrada slijedi koncert Dječaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak