I narednih dana nas čeka oblačno i kišno vrijeme

Radiosarajevo.ba
I narednih dana nas čeka oblačno i kišno vrijeme


U Bosni će i sutra preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, javlja Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Nešto više oblaka biće u centralnim i istočnim područjima, što, ponegdje, u jutarnjim satima može usloviti slabu kišu, a u višim područjima susnježicu ili slab snijeg.

U Hercegovini vedro. Do kraja dana u cijeloj zemlji postepeni naoblačenje. Vjetar, slab, u Bosni sjeveroistočni i istočni, a u Hercegovini južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -2 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremeno sa slabom kišom. Jutarnja temperatura oko 2, a dnevna oko 10°C.

U utorak oblačno vrijeme sa kišom, ponegdje na istoku zemlje moguća i grmljavina. Jutarnje temperature od 2 do 5, na jugu do 10, a dnevne od 11 do 18 °C.

U srijedu oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne prestanak padavina u Hercegovini i smanjenje oblačnosti. Jutarnje temperature od 3 do 10, a dnevne od 14 do 20 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak