'I have a dream' na dan borbe protiv karcinoma dojke

Radiosarajevo.ba
'I have a dream' na dan borbe protiv karcinoma dojke

U okviru obilježavanja 'ružičastog oktobra' i 24. oktobra, Dana borbe protiv karcinoma dojke danas je na press konferenciji u Sarajevu upriličena promocija spota 'I have a dream'. 

Tu pjesmu je članicama Udruženja građanki 'Renesansa' poklonila učenica Druge gimnazije iz Sarajeva Selma Čorbo. 

Ova učenica Druge gimnazije već godinama zajedno sa svojim drugovima i profesorima volontira u 'Renesansi' i drugim udruženjima na području grada Sarajeva, kazala je Feni predsjednica Udruženja građanki 'Renesansa' Spomenka Hadžić. 

''Ovo je poseban doživljaj za članice 'Renesanse' zato što je to uradila učenica - volonterka'', kazala je Hadžić, dodavši da je Čorbo zajedno sa svojim drugovima iz škole skupila i novčani prilog koji je uplatila Udruženju 'Renesansa'. 

'Renesansa' je s volonterima radila na podizanju svijesti o karcinomu dojke, odnosno ljekari i članice Udruženja 'Renesansa' održavale su godinama predavanja u srednjim školama radi promocije zdravlja i ranog otkrivanja karcinoma dojke.

Istaknula je da je jako bitno ulagati u mlade ljude koji pokazuju da imaju razumijevanja za volonterizam. 

''I učenici drugih srednjih škole trebaju se ugledati na učenike Druge gimnazije, odnosno da se uključe u volonterski rad'', kazala je Hadžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak