Humanitarna akcija Selme Adžem za pomoć djeci Goražda

Radiosarajevo.ba
Humanitarna akcija Selme Adžem za pomoć djeci Goražda

Goraždanka Selma Adžem, koja u Engleskoj gradi uspješnu muzičku karijeru, pokrenula je, zajedno sa svojim vjerenikom Johnnyem Ertlom, kapitenom FC Portsmutha, humanitarnu akciju pomoći djeci Goražda. 

Selma i Johannes na Radiosarajevu uživo

Nakon nastupa na popularnom Goraždanskom festivalu ovog ljeta te susreta sa predstavnicima Udruženja 'Roditelji', odlučili su pomoći ugroženoj djeci iz Bosansko-podrinjskog kantona, gdje djeluje ovo udruženje. 

''Po povratku u Englesku obratili smo se Johnnyevom klubu, obrazložili šta želimo raditi i naišli smo na veliku podršku i pomoć u akciji prikupljanja pomoći za djecu iz Goražda. Odštampali su nam reklamni plakat, podijelili ga navijačima koji dolaze na utakmice kluba i naravno svim klupskim igračima i funkcionerima. Da bi privukli što više donatora, klupski funkcioneri su odlučili da svakom od njih poklone po dvije ulaznice za utakmicu FC Portsmutha'', navodi ova mlada Goraždanka. 

U kompletan projekt uključila se i kompanija 'Yellow Self Storage' koja će obaviti tehnički dio posla, prikupljanje, skladištenje i odvoz donacije u Goražde. 

''Očekujemo da će se u ovoj akciji prikupiti velika količina školskog pribora, odjeće i obuće, a trajat će do kraja godine'', poručuje Adžem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak