Hoće li krasti plastične poklopce na šahtovima?

Radiosarajevo.ba
Hoće li krasti plastične poklopce na šahtovima?

Nakon našeg pisanja o krađi poklopaca šahtova, te nemogućnosti policije da razbije lanac krađe, prodaje i preprodaje, javio nam se ministar prostornog uređenje i zaštite okoliša u Kantonu Sarajevu Zlatko Petrović.

VezanoPolicija ne zna gdje završavaju ukradeni šahtovi

Ministar ističe da je jako nezadovoljan radom policije i inspekcija, jer nema nikakvih konkretnih rezultata nakon svih kontrola mjesta gdje se prodaje otpadni materijal.

''U MUP-u KS krađe se evidentiraju. Ministarstvo je  podnijelo prijavu MUP-u za stalnu kontolu otpadnog materijala, gdje se ukradene rešetke i poklopci ustvari  prodaju. Jako smo nezadovoljni radom MUP-a i inspekcija jer konkretnih rezultata nemamo'', govori za Radiosarajevo.ba ministar Zlatko Petrović.

Međutim, kaže da su poduzeli konkretne mjere kako bi pokušali preduprijediti krađu šahtova. Izrađen je već novi prototip poklopca šahta, od posebnog plastičnog materijala, što bi u konačnici trebalo značiti potpunu zamjenu metalnih poklopaca plastičnim.

''Ovo je ozbiljna tema kojom se svi moramo pozabaviti, jer nisu rijetke povrede pješaka i oštećenja vozila uzrokovana nepostojanjem poklopca ili rešetke na šahtu. Zbog ovih problema, odlučili smo se za izmjenu modaliteta rešetki i poklopaca na šahtovima, i za desetak dana očekujemo prototip novog modela, sa odvodnim kanalizacionim cijevima. Ovi modeli su drugačiji jer su pravljeni od posebnog plastičnog materijala'', kazao je na kraju razgovora ministar Prostornog uređenja i zaštite okoliša KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak