Himzanija: Da sam ja Bubica dao bih otkaz

Radiosarajevo.ba
Himzanija: Da sam ja Bubica dao bih otkaz

Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, zbog višemilionskog duga, danas, 30. septembra, isključila je struju preduzeću GRAS, a građani su ostali bez tramvajskog i trolejbuskog saobraćaja.

Adnan Himzanija, predsjednik sindikata GRAS-a, za portal Radiosarajevo.ba rekao je kako je za ovu situaciju isključivi krivac Vlada Kantona Sarajevo.

"Sad se vidi ko je terorista i ko teroriše građane", rekao je Himzanija za portal Radiosarajevo.ba aludirajući na ranije izjave iz Vlade KS o štrajkovima i blokada saobraćaja koje su napravili radnici GRAS-a.

"Da sam ja Jusuf Bubica, odmah bih podnio ostavku na mjesto ministra saobraćaja, jer nije uspio iznači sredstava da do ovoga ne dođe. Struja i gorivo su plaćani od plata radnika, a kada je to prestalo dogodio se ovaj problem", rekao je Himzanija za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, KJKP GRAS je Elektroprivredi dužan 3,3 miliona KM, a iz Vlade Kantona Sarajevo uvjeravali su građane kako je nemoguće da dođe do isključenja struje ovom kantonalnom preduzeću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak