Heroj s Miljacke: Miroslav Lukić

Radiosarajevo.ba


Fotoreporter portala Žurnal.info Adi Kebo svjedočio je prekjučer spašavanju psa u Sarajevu. Pas je, podsjećamo, sa visokog zida pao u Miljacku.

Miroslav Lukić trenutno je jedan od najpopularnijih građana BiH, a i ne zna za to. Spasio je psa iz Miljacke, što je zabilježio fotograf Žurnala. Fotografije su se proširile mrežom i ogroman broj ljudi bio je dirnut pričom o heroju s Miljacke.
On je Miroslav Lukić, radi u autopraonici na Vrbanja mostu. Zatekli smo ga kako hitro završava svoju pauzu za ručak. Bio je zbunjen kada smo se predstavili i rekli zbog čega dolazimo. Nije ni znao da ga je neko fotografirao i da mreža bruji o njegovom humanom djelu.
 
Neugodno mu je kad mu kažu da je popularan...
 
Reporteri portala Žurnala.info, pitali ga šta ga je navelo da skoči u Miljacku spasi psa.
 
''I da je čovjek i da je cuko, isto bih uradio... Puno znači kada nešto dobro uradiš '', kaže.
 
Miroslav s ocem i bratom živi u Vojkovićima, predgrađu Lukavice. Odatle svaki dan putuje sat vremena na posao. Tako već šest godina. Kaže da je zadovoljan i poslom i životom...
 
Na poslu ga zovu Lajčak.
 
''Pa valjda zbog onog Visokog predstavnika'', smiješi se. 
 
Nije uspio više da objasni jer, kako kaže, pauza je završena i žuri na posao.
 
Hvala mu i na ovom kratkom vremenu. Užitak je kada u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini naiđete na čovjeka kakav je Miroslav Lukić... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak