Hasan Bašić ponovo kandidat za direktora GRAS-a

Radiosarajevo.ba
Hasan Bašić ponovo kandidat za direktora GRAS-a

 

Hasan Bašić ponovo je kandidiran na mjesto direktora GRAS-a, potvrdio je ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica.

Pored Hasana Bašića, kandidati za funkciju direktora su Aziz Fišo i Emir Šehović i bivši direktor Adis Šehić.

"Stranka demokratske unije, koja je dobila GRAS u raspodjeli funkcija, kandidovala je Hasana Bašića na to mjesto. Ja ću još danas sjesti s ministrom unutrašnjih poslova Nerminom Pećancem, koji dolazi iz ove stranke i razgovarati na tu temu. Ukoliko oni ostanu pri toj odluci mi dolazimo u pat poziciju i potencijalnom situacijom nove nelegalne obustave saobraćaja", rekao je za naš portal Jusuf Bubica.

Podsjećamo, Hasan Bašić je bio na funkciji direktora GRAS-a od juna 2009. do marta 2011. godine, a kada je u januaru ove godine postavljen na funkciju v.d. direktora ovog preduzeća, uslijedio je štrajk radnika GRAS-a i dvodnevna obustava saobraćaja.

Muminović: Ne mogu predvidjeti reakcije radnika

Na tu temu smo razgovarali s Amirom Muminovićem, zamjenik predsjednika Sindikata komunalne privrede GRAS-a, koji nam je rekao da ovo nije prvi put da je Bašić kandidovan na funkciju direktora ovog preduzeća.



"Svako ima pravo da se kandiduje za funkciju direktora. Mi se tu ne možemo i ne smijemo miješati, ali kako će radnici reagovati to zaista ne znam. Mi ćemo podržati bilo kojeg direktora, iz bilo koje stranke, ko bude sposoban i ko bude radio u interesu radnika i građana, a bunit ćemo se protiv onih koji ne budu tako radili", rekao je Muminović za Radiosarajevo.ba.

Ipak, radnici GRAS-a su prije šest mjeseci jasno dali do znanja da na funkciji direktora ne žele vidjeti Hasana Bašića.

U međuvremenu, preduzeće GRAS smanjilo je broj vozila na linijama za bus i kombi jer im je distributer odbio davati gorivo, a da se plaća naknadno, te im je rečeno "koliko para, toliko goriva".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak