Gužve na jugu zemlje, na granici se čeka 15 minuta

Radiosarajevo.ba
Gužve na jugu zemlje, na granici se čeka 15 minuta

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz pojačanu frekvenciju vozila, javlja BIHAMK.

Posebno je frekventno na dionicama prema jugu zemlje. Preporučuje se da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Vozači teretnih vozila se napominju da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški.

U toku su sanacioni radovi na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraća se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima dvosmjerno- jednom trakom (na dužini od 3 km).

U Kantonu Sarajevo je zbog rekonstrukcije Stupske petlje izmijenjen režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Također, zbog radova je od 8 do 18 sati usporeno saobraćanje u ulici Adema Buće.

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se u intervalima od 15 minuta do pola sata.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su za sada do 15 minuta.

Zbog Ramazanskog bajrama, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBIH, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak