Gužve na graničnom prijelazu Doljani - Metković

Radiosarajevo.ba
Gužve na graničnom prijelazu Doljani - Metković

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Doljani između Bosne i Hercegovine i Hrvatske povećana je frekvencija putničkih motornih vozila, kao i autobusa, a iz Državne granične službe BiH apeliraju na putnike da mogu koristiti i ostale granične prijelaze na jugu BiH na kojima su znatno manje gužve. 

Gužva na Doljanima je uzrokovana otvorenom ljetnom turističkom sezonom i sve većim brojem stranih državljana koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu, kažu u DGS-u BiH.

Osim MGP Doljani/Metkovići, građani za prelazak državne granice na putu prema moru ili u kontra pravcu mogu koristiti i novi Međunarodni granični prijelaz Bijača/Nova Sela, kao i međunarodne granične prijelaze: Zvirići - Prud, Crveni Grm - Mali Prolog, Orahovlje - Orah, Ivanica - Brgat, Gorica - Vinjani Donji i Osoje - Vinjani Gornji.

"U odnosu na MGP Doljani, svi nabrojani prijelazi imaju značajnije manju frekvenciju prometa vozila i putnika. Granična policija BiH je za vrijeme ljetne turističke sezone povećala i broj policijskih službenika koji vrše graničnu kontrolu na graničnim prijelazima na jugu Bosne i Hercegovine", poručili su iz DGS-a BiH.

Naglasili su da putnici u namjeravanom prelasku državne granice na sjeveru BiH, osim preko najfrekventijih MGP Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, granicu mogu prijeći na graničnim prijelazima u njihovoj blizini: preko MGP Šamac ili MGP Donja Gradina.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak