Gužve na Doljanima, koristite druge granične prelaze

Radiosarajevo.ba
Gužve na Doljanima, koristite druge granične prelaze

Prema prikupljenim informacijama, nema dužih zastoja na većini putnih pravaca u BiH.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.  Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški. 

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-418 Prozor-Tomislavgrad (u blizini Varvare). Vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom  trakom (na dužini od 3 km).

Pojačan je promet vozila na GP Doljani gdje se na izlazu iz naše zemlje čeka do 45 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

I dalje se najveće gužve tokom dana formiraju na GP Doljani, tako da se svima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji preporučuje korištenje graničnih prelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučujemo granične prelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak