Gusta magla otežava saobraćaj

Radiosarajevo.ba
Gusta magla otežava saobraćaj

Gusta magla otežava i usporava saobraćanje na većini putnih pravaca centralne i istočne Bosne. Posebno se izdvajaju putevi na području Zenice, Viteza, Žepča i Sarajevskog kantona, gdje je vidljivost smanjena na 50 metara. 

U ostalim područjima uslovi za vožnju su uglavnom dobri. Na dionicama kroz usjeke postoji mogućnost odrona kamenja na kolovoz. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Stupari-Kladanj, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Jablanica i Livno-Kolo-Posušje.

Zbog izvođenja neophodnih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Drežnik-Šićki Brod. Za vrijeme obustave sva putnička i teretna vozila koja dolaze iz pravca Tuzle na semaforima u naselju Irac usmjeravaju na magistralni put M-4, a vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje na raskrsnici za Siporex usmjeravaju se na magistralni put M-4.

Zbog sanacionih radova, do kraja novembra u vremenu od 08 do 18 sati zabranjuje se saobraćanje teretnim vozilima na dionici M-5.1 Fojnička raskrsnica-Bilalovac. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kiseljak-Visoko ili autoput A-1 Sarajevo-Zenica. Za ostale kategorije vozila saobraćaj se na mjestu izvođenja radova odvija naizmjenično-jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. 

U toku je BIHAMK-ova tradicionalna saobraćajno-preventivna akcija pripreme vozila za zimsku sezonu Zima 2012. Akcija traje do 30.11. a detaljnije informacije mogu se dobiti u Pozivnom centru BIHAMK-a, putem telefona 1282. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak